Aanbrengen landbouwsluis aan de Dikbroeken in 2e Valthermond

14 mei 2024
Actueel

Aanbrengen landbouwsluis in de Dikbroeken

Op 21 mei 2024 zal worden gestart met de werkzaamheden voor het aanbrengen van een landbouwsluis in de Dikbroeken tussen 2e Valthermond en de Westerstraat te Ter Apel. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot 21 juni 2024, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Schagen Infra B.V. uit Hasselt.

De werkzaamheden in het kort

De Dikbroeken wordt definitief afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve voor landbouwvoertuigen, fietsers en voetgangers. Deze afsluiting willen we realiseren door een zogenaamde landbouwsluis aan te leggen. Er is in 2023 een verkeersbesluit genomen voor realisatie van deze landbouwsluis tussen 2e Valthermond en de Westerstraat. Wegens enkele bezwaren is de aanleg van deze landbouwsluis enige tijd vertraagd en wordt er binnenkort gestart met de uitvoering. 

Bereikbaarheid na de uitvoering

De weg wordt voor doorgaand verkeer permanent afgesloten en na de werkzaamheden weer opengesteld voor landbouwverkeer en fietsers.

Vragen

Heeft u vragen over de uitvoering of planning van de werkzaamheden? Stuur een e-mail of neem dan telefonisch contact op met uitvoerder Marco van Dijken van Schagen Infra B.V. 

Voor vragen aan ons kunt u bellen voor toezichthouder Marcel Bolk.

Benieuwd naar andere geplande werkzaamheden?

Ga naar onze paginaexterne-link-icoon en ontdek waar in onze gemeente wordt gerenoveerd.