Ga naar de inhoud

Aanpassing openbare verlichting

De gemeente vervangt de komende jaren alle verouderde straatlantaarns door duurzamere exemplaren (LED). Vanaf 1 februari 2022 wordt de derde fase uitgevoerd. 

Wat gaat er gebeuren
In de straten zoals hier aangegeven worden de armaturen (lampen) vervangen door nieuwe LED-verlichting. Soms wordt een deel van een straat aangepast. Dan staat dit aangegeven met het woord ‘gedeeltelijk’.

Sommige lichtmasten op andere plekken
Langs enkele straten staat op basis van de huidige normen te weinig verlichting. Hier wordt verlichting bijgeplaatst. Ook kan gebeuren dat masten op andere plekken komen te staan. Deze straten staan in de  lijst aangeven met het woord ‘herverdeling’.
Wilt u zien waar de nieuwe masten komen te staan? Bekijkt u dan de tekening op onze website: www.borger-odoorn.nl/verduurzamingverlichting

Waarom wordt mijn straat niet genoemd?
De gemeente vervangt de oudste armaturen eerst. Het is goed mogelijk dat de verlichting in uw straat de komende jaren wordt vervangen. Ook is het mogelijk dat de verlichting ai voorzien van een PL-lamp. Deze spaarlamp is al zodanig zuinig dat we deze niet direct naar LED gaan vervangen.

Vragen en opmerkingen
Mocht u vragen hebben over dit project, dan kunt u contact opnemen met de heer P. Postema van de gemeente Borger-Odoorn via gemeente@borger-odoorn.nl.  Tijdens kantooruren kunt u ook bellen via 14 0591.