Ga naar de inhoud

Aanpassing Drents protocol sport met richtlijnen voor volwassenen

maandag 11 mei 2020

Nu het kabinet een versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd is het Drents Protocol Sport hiervoor aangepast. Het protocol gold al voor kinderen en jongeren tot 18 jaar maar is nu ook van toepassing op volwassenen. Zij mogen nu ook weer in groepen sporten. Daarnaast mogen de zwembaden weer open. Zwembaden moeten zich daarbij houden aan het door de zwembranche opgestelde protocol verantwoord zwemmen.

“Nadat de kinderen en jongeren tot 18 jaar weer aan het sporten zijn, geeft het kabinet nu meer ruimte voor groepen volwassen sporters en mag er weer gezwommen worden. Om dit mogelijk te maken passen de Drentse gemeenten het protocol sport aan. Daarbij blijft het vertrekpunt dat sporten veilig moet gebeuren en dat we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM”. Aldus Roger de Groot, burgemeester van De Wolden en voorzitter van de portefeuille Sport binnen de Vereniging van Drentse Gemeenten. “Hierbij houden we vast aan de Drentse aanpak; de Drentse gemeenten maken gezamenlijk afspraken zodat voor alle sportaangelegenheden in Drenthe dezelfde regels gelden”.

Belangrijkste wijzigingen vanaf 11 mei zijn:

  • Volwassenen mogen weer buiten sporten in groepen, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches
  • Zwembaden mogen onder voorwaarden weer gebruikt worden. Deze voorwaarden worden gebaseerd op de richtlijnen zoals ze komen vanuit de zwembadbranche en de Vereniging Sport en gemeenten.

Er zijn ook zaken ongewijzigd. Binnen sporten blijft bijvoorbeeld verboden. Daarnaast moeten kantines gesloten blijven, zijn wedstrijden niet toegestaan en moeten de richtlijnen van het RIVM gevolgd worden.

Aanmeldformulier

Wilt u als vereniging of sportaanbieder het sporten weer opstarten? Meld dit dan aan de gemeente. Zo houden wij overzicht over het sportaanbod in Borger-Odoorn. En zorgen we er samen voor dat de jeugd veilig en verantwoord kan sporten volgens de richtlijnen van het RIVM.

U kunt uw activiteit(en) melden via een digitaal aanmeldformulier. De gemeente beoordeelt uw melding. Wij nemen alleen contact met uw vereniging of sportaanbieder op als wij vragen hebben, het formulier niet volledig is ingevuld of u hebt iets aangegeven dat niet kan. U hoeft dus niet te wachten met het starten van de sportactiviteiten.

Vragen?

We beseffen dat er veel informatie op u afkomt via verschillende instanties. Mochten er vragen zijn dan willen wij u vragen deze via de mail te stellen. U kunt een mail sturen naar gezondeleefstijl@borger-odoorn.nl.

Kijk voor meer informatie op www.borger-odoorn.nl/coronavirus.