Ga naar de inhoud

LEADER zoekt projecten die economie en/of leefbaarheid versterken!

dinsdag 23 juni 2020

Het platteland laten bruisen, scoren met energie uit de regio en samen werken aan vernieuwende ideeën. Dat is kortgezegd LEADER, een Europees subsidieprogramma om het landelijk gebied vitaal te houden. LEADER werkt met wat de mensen in het gebied zelf bedenken. Niet voor niets zeggen we: Aanpakken, bouwen op lokale kracht!

 

Vind je dat de leefbaarheid van je dorp of buurt verbetert kan worden en wil je dat zelf oppakken? Denk dan eens aan LEADER en ga er mee aan de slag.

Ook MKB-bedrijven worden opgeroepen om naar LEADER te kijken. Misschien kan je bedrijf een impuls gebruiken, wil je vernieuwen en stimuleer je daarmee doelen van de LOS. Wie weet kun je dan in aanmerking komen voor een LEADER-bijdrage.

 

De ingediende aanvragen worden beoordeeld door de LAG (lokale actiegroep). Deze bestaat uit overheden en burgers.

 

In de gemeente Borger-Odoorn zijn de afgelopen jaren verschillende projecten gehonoreerd door de LAG. Denk bijvoorbeeld aan dorpscentrum Buinerveen, Perron Valthe of Verzorgd Wonen in Exloo. Projecten waar het gebied iets mee kan!

 

Wil jij ook een project indienen?

 

Kijk op de website van LEADER Zuidoost-Drenthe www.leaderzuidoostdrenthe.nl/aanvragen of jouw plan aan de criteria van het programma voldoet. Je vindt op de website ook de contactgegevens van het secretariaat en van LAG-leden. Zij kunnen je helpen met je project en je vragen beantwoorden. Je kunt ook bellen met de provincie Drenthe: T 0592-365555.

 

Van 21 april t/m 26 oktober is de 2e openstelling in 2020. In deze openstelling is € 435.000, -- beschikbaar en er kan maximaal € 150.000,-- per project aangevraagd worden.