Ga naar de inhoud

CoronaMelder-app beschikbaar in Drenthe voor praktijktest

maandag 17 augustus 2020

Om de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken is een test met de app CoronaMelder gestart. In deze test wordt bekeken hoe de app in de praktijk werkt, in aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. Drenthe is een van de regio’s waar getest wordt. Helpt u mee?

Zo werkt de app

1. Download en installeer de app CoronaMelder van de Rijksoverheid. Op Android-telefoons vindt u deze in de Google Play Store, op iPhones in de App Store.

2. Zet uw bluetooth aan en laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of u bij andere appgebruikers in de buurt bent.

3. Bent u minstens 15 minuten dicht bij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En maakt hij of zij ook gebruik van de CoronaMelder-app? Dan krijgt u een melding met het advies thuis te blijven en u 7 dagen na het contact te laten testen op corona. Ook als u geen klachten hebt.

4. Krijgt u geen melding? Dan hoeft u niets te doen. Als CoronaMelder landelijk ingevoerd wordt, kunt u deze app gewoon op uw telefoon laten staan en blijven gebruiken.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.coronamelder.nl. Voor technische vragen over de app of hulp bij instellen kunt u ook 0800 1280 bellen.

Kijk voor meer informatie op www.borger-odoorn.nl/coronavirus