Ga naar de inhoud

Waardebon energiebesparende producten voor woningeigenaren

dinsdag 1 september 2020

De komende weken valt er bij iedere woningeigenaar in de gemeente Borger-Odoorn een bijzondere brief op de mat, met daarin een waardebon van €50,-. Met deze waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Vanaf 1 september kunt u de waardebon verzilveren. De actie is een onderdeel van de campagne Haal de warmte in huis, waarin de 12 Drentse gemeenten samenwerken om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis.

Haal de warmte in huis

De campagne loopt tot en met maart 2021 – en er zullen naast de waardebon nog veel andere acties plaatsvinden. Zo kunnen woningeigenaren hun cv-installatie voordelig laten optimaliseren, waarbij ze tot wel €200,- kunnen terugkrijgen. In veel gemeenten krijgen inwoners ook de kans om mee te doen aan zogenaamde collectieve inkoopacties. Hierbij wordt het voor huiseigenaren aantrekkelijk om gezamenlijk, tegen een lager tarief, energiebesparende maatregelen in te kopen. Het gaat hierbij om grotere maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Rond oktober gaat ook de warmtetour van start. Het Drents Energieloket komt dan in verschillende wijken langs voor onafhankelijk energieadvies.

Borger-Odoorn

De gemeente Borger-Odoorn wil huiseigenaren graag een handje helpen hun energierekening te verlagen, en tegelijkertijd de CO2-uitstoot in Borger-Odoorn verminderen. Wethouder Freek Buijtelaar is dan ook enthousiast over de campagne. “Doordat ik momenteel zelf veel thuis werk, ben ik mij nog bewuster geworden van mijn energieverbruik. En als je je er even in verdiept, zie je dat je al heel makkelijk besparende maatregelen kunt nemen. Als je daar mee begint, komt van het een al snel het ander.”

Waarom deze campagne?

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. Haal de warmte in huis is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten op om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE en het Drents Energieloket draagt zorg voor de uitvoering.

Over het Drents Energieloket

Het Drents Energieloket voorziet huiseigenaren in Drenthe van onafhankelijk en gratis advies om energie te besparen of om duurzame energie op te wekken in huis. De provincie en álle gemeenten in Drenthe zijn eigenaar van het Drents Energieloket.

Het loket is er voor:

  • Eerlijk en onafhankelijk advies, online en offline
  • Inspiratie en verhalen over verduurzaming van andere Drenten
  • Praktische vragen over duurzame verbeteringen in en aan u huis
  • Lokale en gecertificeerde bedrijven