Ga naar de inhoud
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Reageer op vernieuwd bestemmingsplan Klijndijk, Valthe, Buinen en 2e Exloërmond

Reageer op vernieuwd bestemmingsplan Klijndijk, Valthe, Buinen en 2e Exloërmond

woensdag 7 oktober 2020

Het bestemmingsplan voor de dorpen Klijndijk, Valthe, Buinen en 2e Exloërmond wordt vernieuwd. Voor Klijndijk en Valthe is de afgelopen maanden al gesproken met dorpsbelangen en heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden. Voor Buinen en 2e Exloërmond is door de coronamaatregelen alleen met dorpsbelangen gesproken. Daarom kunt u nu het totale voorontwerp van het plan bekijken op www.borger-odoorn.nl/vierdorpenplan. Reageren kan tot en met 26 november.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan staat wat op welke plek in het dorp gebouwd of aangelegd mag worden. Maar ook hoe die plekken mogen worden gebruikt, bijvoorbeeld voor woningbouw of bedrijven. Aan deze ‘bestemmingen’ verandert in het vernieuwde plan in principe niets. Het plan wordt puur bijgewerkt om aan te sluiten bij nieuw beleid en regelgeving.

Reageren

Op www.borger-odoorn.nl/vierdorpenplan vindt u kaarten met de bebouwing in de dorpen en welke functies daarin voorkomen. U kunt ook een afspraak maken om het plan te bekijken in het gemeentehuis. Als u wilt reageren kunt u dat doen in de vorm van een zienswijze