Ga naar de inhoud
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Check uw kilo’s en kosten in de AfvalWijzer (en maak kans op een cadeaubon van € 25,-)

Check uw kilo’s en kosten in de AfvalWijzer (en maak kans op een cadeaubon van € 25,-)

maandag 22 november 2021

In de AfvalWijzer vindt u de belangrijkste informatie over afvalinzameling in Borger-Odoorn. U kunt de AfvalWijzer-app (van AddComm Direct B.V.) downloaden op uw Android-, IOS- of Windows-apparaat. Kijken op www.mijnafvalwijzer.nl kan ook. Nadat u uw postcode en huisnummer hebt ingevoerd kunt u zien welk afval wanneer wordt ingezameld op uw adres. Hiervoor kunt u ook een handige herinnering instellen, zodat u nooit meer vergeet de (juiste) container aan de straat te zetten. En met de functie ‘Mijn afval’ kunt u zien hoeveel kilogram afval er in uw container zat en hoeveel dat kost.

Bekijk uw kilo’s en kosten

Om toegang te krijgen tot uw eigen afvalgegevens gaat u in de AfvalWijzer naar ‘Mijn afval’. Hier vraagt u eenmalig een toegangscode aan. Die krijgt u binnen een week per post thuisgestuurd. Met de code kunt u in de AfvalWijzer tot 1 januari 2021 terugzien hoeveel kilogram pmd-, gft- en restafval u op welke datum hebt aangeboden. Als uw container ’s ochtends aan de straat staat, vindt u de kilo’s en kosten diezelfde avond nog in de AfvalWijzer. Ook kunt u per maand bekijken hoe u het doet in vergelijking met de rest van uw wijk.

Duurzaam en voordelig

Als inwoner van Borger-Odoorn betaalt u jaarlijks een vaste vergoeding voor afvalinzameling. Voor het aanbieden van restafval komt daar een bedrag per geleegde container en per kilo bij. Dit bedrag kunt u per ophaaldag bekijken in de AfvalWijzer*. Voor pmd- en gft-afval betaalt u niets extra’s per kilo of container. Afval scheiden en daarmee minder restafval aanbieden is dus voordeliger. Bovendien kan goed gescheiden afval weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten, en dat is beter voor het milieu. Dat geldt voor pmd en gft, maar natuurlijk ook voor papier, glas en textiel.

Winactie

In november en december 2021 verloten we onder elke 100 aanmelders voor de ‘Mijn afval’-functie in Borger-Odoorn een cadeaubon van 25 euro. Bestaande gebruikers dingen automatisch ook mee. Winnaars krijgen hun prijs thuis afgeleverd. Per woonadres maakt u één keer kans en de gebruiker in uw huishouden moet minimaal 18 jaar oud zijn. Meer weten over deze winactie of afvalinzameling? Neem dan contact met ons op. 

*De totale definitieve kosten worden berekend bij uw aanslag gemeentelijke belastingen.