Ga naar de inhoud

Nieuwjaarboodschap burgemeester Seton

donderdag 13 januari 2022

Beste inwoners van Borger-Odoorn,

2021 was eigenlijk helemaal niet het soort jaar waar je graag op terugblikt. Het coronavirus heeft opnieuw veel van onze veerkracht gevraagd. Dat zien we allemaal om ons heen. En het valt soms ook echt niet mee. Als je een periode niet naar school of kantoor kunt. Of niet kunt sporten of aan activiteiten kunt deelnemen, terwijl we contact en beweging juist zo ontzettend belangrijk vinden. En wat te denken van al die ondernemers die hun hoofd al zo lang boven water proberen te houden, bijvoorbeeld in recreatie en toerisme of de horeca. Om nog maar te zwijgen over de zorg, waar zo hard gewerkt wordt onder hoge druk.

Maar toch. We houden moed, we houden vol en we houden elkaar vast. Samen, en toch elk op onze eigen manier. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Verenigingen, ondernemers, scholen en werkgevers. Vasthoudend, creatief en met oog voor elkaar. Naoberschap is in onze dorpen gelukkig meer regel dan uitzondering.

Als we allemaal moed houden, begrip voor elkaar blijven tonen en ons richten op wat wél kan, komen we er samen weer door. Dat is ons eerder gelukt en dat gaat ons nu ook lukken. Daar ben ik van overtuigd. Zeker als ik de mensen zie die zo vriendelijk waren om mee te werken aan onze korte videoversie van deze nieuwjaarsboodschap. Misschien herkent u ze wel.

Ik wens ons allemaal het allerbeste voor het nieuwe jaar.

Burgemeester Jan Seton