Ga naar de inhoud
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Gemeente opent in Exloo vierde opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Gemeente opent in Exloo vierde opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

maandag 9 mei 2022

In Exloo start de gemeente Borger-Odoorn binnenkort een vierde tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op een deel van het parkeerterrein achter de sporthal aan de Hoofdstraat, worden 12 units geplaatst die geschikt zijn voor bewoning door twee personen.

Deze locatie kan dus aan maximaal 24 personen opvang bieden. Avitec uit Nieuw-Buinen plaatst de units en legt de benodigde infrastructuur aan. De gemeente verwacht rond 1 juni met de opvang van vluchtelingen op deze locatie te kunnen starten.

Burgemeester Jan Seton: “Inmiddels hebben we in Borger-Odoorn drie opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen opgestart en kunnen we in Exloo de vierde gaan inrichten. We hopen dat we met onze bijdrage de druk op de vraag om opvangplekken kunnen verlichten. En natuurlijk hopen we dat de inwoners van onze gemeente ook hier hun steentje willen bijdragen om de Oekraïners wegwijs te maken en te helpen hun plek te vinden in onze gemeenschap.” 

Informatiebijeenkomst op maandagavond 9 mei
In het dorpshuis van Exloo aan de Hoofdstraat 58A zijn de omwonenden op maandagavond 9 mei welkom voor een informatiebijeenkomst. Vanaf 19.45 uur is de inloop en om 20.00 uur informeren burgemeester Jan Seton en wethouder Nynke Houwing de belangstellenden over deze nieuwe opvanglocatie. Ook enkele medewerkers van de gemeente zijn hierbij aanwezig. Tijdens de avond is er gelegenheid om vragen te stellen.