Ga naar de inhoud

Inloopbijeenkomst Beekherstel Bronnegermaden op 1 juni 2022

maandag 30 mei 2022

De rivier de Hunze ligt in het Hunzedal en stroomt van Valthe via het Zuidlaardermeer richting het Winschoterdiep. De 40 kilometer lange rivier bestaat uit een samenhangend beeksysteem van zo’n 3000 hectare. In de afgelopen 25 jaar is al hard gewerkt om natuur rond de Hunze te herstellen en nieuwe natuur te ontwikkelen. Daarmee worden stappen gezet om het oorspronkelijke stroomgebied van de rivier te herstellen. Naast natuurontwikkeling wordt er gewerkt aan waterberging en waterbeheersing voor de landbouw, aan een betere waterkwaliteit en aan meer woon- en leefplezier en recreatie.

Beekherstel Bronnegermaden

Ook in het gebied de Bronnegermaden tussen Buinen en Borger vinden werkzaamheden plaats om het stroomgebied van de beek te herstellen. Wilt u daar meer over weten? Kom dan naar de inloopbijeenkomst over Bronnegermaden op woensdag 1 juni van 17.00 tot 20.00 in Mfa Het Hunzehuys, Molenstraat 3f in Borger.

We praten u graag bij over de stand van zaken. Ook zijn we benieuwd naar uw visie op deze plannen. 

Hunze-nieuwsbrief

Wilt u geen informatie missen over de werkzaamheden in het Hunzedal? Meldt u dan aan voor de Hunze-nieuwsbrief, via www.provincie.drenthe.nl/hunze/nieuws. Op deze website vindt u alle informatie over de natuurontwikkeling in het Hunzedal.