Ga naar de inhoud

Nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Eesergroen

maandag 20 juni 2022

De eigenaren van restaurant Lucy’s Inn in Eesergroen stellen hun groepsaccommodatie voor de duur van een jaar ter beschikking aan de gemeente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De accommodatie die los staat van het restaurant, biedt ruimte aan 25 personen. Het restaurant blijft gewoon open voor klanten. 

De gemeente is blij met het aanbod van de familie Wubs, de eigenaren van de groepsaccommodatie. Burgemeester Jan Seton: “Nog steeds komen er regelmatig vluchtelingen aan in Borger-Odoorn. We hebben op dit moment de mogelijkheid om Oekraïners in verschillende opvanglocaties in onze gemeente een veilig verblijf aan te bieden. Het is hartverwarmend dat ondernemers en inwoners zoveel medeleven tonen. We zijn dankbaar dat de familie Wubs ons deze tijdelijke opvangplek aanbiedt nu die noodzaak er is. Op deze manier kunnen we onze gastvrijheid als gemeente en samenleving ook uitdragen richting de vluchtelingen die in Borger-Odoorn hun toevlucht zoeken.”

Informatiebijeenkomst op maandagavond 20 juni

In het restaurant Lucy’s Inn, aan de Dorpsstraat 2 in Eesergroen zijn de omwonenden op maandagavond 20 juni welkom voor een informatiebijeenkomst. Vanaf 19.15 uur is de inloop en om 19.30 uur informeren burgemeester Jan Seton en wethouder Bernard Jansen de belangstellenden over deze nieuwe opvanglocatie. Ook enkele medewerkers van de gemeente zijn hierbij aanwezig. Tijdens de avond is er gelegenheid om vragen te stellen.