Ga naar de inhoud

Lever uw elektrische apparaten in en steun de Voedselbank

woensdag 9 oktober 2019

Jaarlijks produceren we wereldwijd zo’n 45 miljard kilo elektronisch afval. Dat komt omdat we steeds sneller afstand doen van onze elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers en dvd-spelers. In Borger-Odoorn kunt u die inleveren bij ons afvalbrengpunt in 2e Exloërmond (Zuiderkijl 9). Wij zorgen er dan voor dat ze op de juiste wijze gerecycled worden. Als u dat van 12 tot en met 19 oktober doet tijdens de Nationale Recycleweek, wordt de opbrengst bovendien aan de Voedselbank geschonken.

Extra containers

Van 12 tot en met 19 oktober kunt u uw elektrische apparaten niet alleen inleveren bij het afvalbrengpunt, maar ook bij tijdelijke containers op deze locaties:

  • Odoorn, COOP Schippers, Exloërweg 11
  • Valthermond, MFA ‘t Brughuus, Vrijheidslaan 11
  • Borger, parkeerplaats achter slagerij Manfred Stiekema, Hoofdstraat 45a
  • Nieuw-Buinen, MFA Noorderbreedte, op de graskeien bij de SUEZ-containers

Duurzaam en sociaal

Door uw afgedankte apparaten in te leveren maakt u niet alleen een duurzaam, maar ook een sociaal verschil. Ze worden namelijk verwerkt en gesorteerd bij Virol in Scheemda, door mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Langdurig werklozen, voortijdige schoolverlaters en inburgeraars worden zo voorbereid op een betaalde baan.