Ga naar de inhoud

Eeserveen blij met de nieuwe Middenweg en Kanaalstraat

dinsdag 3 december 2019

Burgemeester en wethouders, een afvaardiging van de gemeenteraad en de Hunzecommissie zijn dinsdag 26 november op dorpsbezoek geweest bij dorpsbelangen Eeserveen.

Het dorpsbestuur heeft diverse onderwerpen benoemd die in de dorpen spelen. Inwoners hebben enige zorgen over de snelheid van het autoverkeer door het dorp en over enkele gevaarlijke kruisingen. Verkeerswethouder Nynke Houwing vertelde dat dit onderwerp ook in de andere dorpen regelmatig naar voren komt maar heeft goede hoop op verbeteringen met het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (Gvvp). Wethouder Buijtelaar gaf aan dat de zeer slechte bestrating naar de camping binnenkort wordt aangepakt. Het gemeentebestuur gaf aan dat bij onderhoud en reconstructies gevaarlijke wegsituaties worden herzien en daar waar mogelijk aangepast. Een paar gemelde situaties worden met voorrang beoordeeld.

Enkele inwoners vroegen om aandacht voor onder andere:

  • starterswoningen;
  • een fietspad vanaf De Kiel tot aan het bos van Odoorn;
  • meer snoeien van bebossing en struiken in bochten en nabij kruisingen;
  • enkele gevaarlijke betonnen obstakels in de bochten en voor het dorpshuis;
  • opgroei riet nabij de brug is een belemmering voor vissers;
  • eikenprocessierups.

 

Burgemeester Jan Seton gaf aan dat hij voelt dat het dorp ‘noaberschap’ heel hoog in het vaandel heeft staan. Samen met voorzitter Bart Boxen beëindigde hij de plezierige en constructieve bijeenkomst.