Ga naar de inhoud

Buinerveen/Nieuw-Buinen-west blij met het nieuwe plein

woensdag 4 december 2019

Burgemeester en wethouders, een afvaardiging van de gemeenteraad en de Hunzecommissie zijn dinsdag 29 oktober op dorpsbezoek geweest in Buinerveen/Nieuw-Buinen-west.

Na een warm ontvangst in het dorpshuis, begint het dorpsbezoek met een korte wandeling. De eerste stop vindt plaats op het dorpsplein. Het plein is een grote aanwinst voor het dorp. Het aanzicht en de verkeerveiligheid zijn enorm verbeterd. Hierna voert de wandeling langs het sportveld, via de ijsbaan naar het bedrijf van Middeljans Sport en Reclame. Een mooi en veelzijdig bedrijf.

Na een korte maaltijd in het dorpshuis, krijgen de inwoners om 19.30 uur de kans om met de aanwezigen in gesprek te gaan en vragen te stellen. Van deze mogelijkheid wordt gretig gebruik gemaakt. Er zijn veel vragen over het onderhoud van het groen, het grijs, de verkeerveiligheid, de planning van de reconstructie van het Zuiderdiep en de wens om meer starterswoningen te bouwen.

Tegen een uurtje of 22.00 beĆ«indigen burgemeester Jan Seton en Ina Habing de zeer plezierige avond en bedanken de aanwezigen voor hun aanwezigheid. Een zeer geslaagd dorpsbezoek.