Ga naar de inhoud

Informatiebijeenkomst Hunzedal: 3 juli - Hotel Hartlief, Buinen

dinsdag 25 juni 2019

Woensdagavond 3 juli houdt stuurgroep De Hunze een informatiebijeenkomst over het Hunzedal voor alle inwoners van de gemeenten Borger-Odoorn, Tynaarlo en Aa en Hunze. De avond is bij Hotel Hartlief in Buinen en begint om 20.00 uur.

Het beekdal van De Hunze wordt de komende jaren op verschillende plaatsen opnieuw ingericht. Tryntsje Slagman is voorzitter van de stuurgroep: “Het Hunzedal is nu al prachtig, maar wordt nog mooier. Daar doen wij ons best voor, maar dat kunnen we nooit alleen. Daar hebben we organisaties, gemeenten, bewoners en ondernemers voor nodig. Uiteindelijk praten we altijd over andermans grond om de doelen van het provinciale natuurbeleid te kunnen realiseren en dat is een extra verantwoordelijkheid voor ons.”

Flinke uitdaging

Er zijn in twee decennia al veel projecten gerealiseerd. Inmiddels is van de beoogde 2.115 hectare natuur ruim 1.700 hectare aangekocht en ruim 1.300 hectare al ingericht als moeras, hooiland of voor waterberging. “Ondanks alles wat we met elkaar en de omgeving al hebben gerealiseerd, ligt er nog een flinke uitdaging op ons te wachten.”

In het kader van het Programma Natuurlijk Platteland wordt in het stroomgebied van de Hunze nog 408 hectare landbouwgrond omgevormd tot natuur en 761 hectare ingericht om te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water (KRW). “De betrokkenheid van boeren en bewoners bij ons Hunzedal is groot. Daar willen we bij aansluiten. Mensen willen weten hoe het vroeger was en hoe het gaat worden. Daar gaan we 3 juli een beeld van geven. 

Hoe het was? Hoe het is? En hoe het wordt?

We nodigen u uit om daarover mee te praten. Kom woensdagavond om 20.00 uur naar Hotel Hartlief in Buinen.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan via E hunzedal@prolander.nl