Ga naar de inhoud

Reactie burgemeester Jan Seton op berichtgeving bedreigingen windpark

woensdag 27 maart 2019

Burgemeester Jan Seton heeft een eerste reactie gegeven op berichtgeving van Dagblad van het Noorden, over bedreiging rondom windpark De Drentse Monden en Oostermoer.

“Ik vind het in de eerste plaats ontzettend vervelend voor Ben Timmermans zelf dat hij in deze situatie terecht is gekomen. Ben is een man uit de streek, die zich juist op allerlei vlakken inspant voor een leefbaar Mondengebied. Ik denk dat veel mensen, ook tegenstanders van het windpark, met me eens zijn dat hij en zijn bedrijf dit niet verdienen.

Bij bedreigingen aan wie dan ook ga je over een duidelijke grens. Een klein, radicaal groepje maakt de situatie zo alleen maar erger. Er zijn vast mensen die iets weten over de bedreigingen, en dat met de politie willen delen. Ik hoop dat zij zo willen helpen dit een halt toe te roepen, want dit kunnen we met z’n allen niet accepteren. Op deze manier zijn er alleen maar verliezers.

De afgelopen tijd heb ik samen met commissaris van de Koning Jetta Klijnsma een paar keer gezamenlijk aan tafel gezeten met voor- én tegenstanders van het windpark. Daar vallen stevige woorden, want mensen worden diep geraakt door wat er allemaal gebeurt. Maar we gaan met elkaar in gesprek. Dat is de manier om met elkaar om te gaan, hoezeer je ook van mening verschilt.”