Ga naar de inhoud

Wat leverde het Breed Overleg Borger-Oost op?

vrijdag 15 maart 2019

Aan creativiteit geen gebrek tijdens de bijeenkomst op donderdagavond 14 maart 2019 in MFA Het Hunzehuys. De inwoners van Borger waren deze avond aan zet om plannen in te dienen voor de inrichting van het gebied Borger-Oost (entree Borger vanuit de richting Buinen tot rotonde Molenstraat). Anders dan anders had niet de gemeente de plannen bedacht, maar konden de bewoners van Borger-Oost hun eigen ideeën inbrengen voor de inrichting van dit gebied. Er was zelfs een schetskamer waar men zelf de plannen kon uittekenen. Een nieuwe werkvorm die de gemeente in de toekomst vaker wil benutten.

Een korte terugblik op de avond

Marion Maters van Maters & Roberti heette de aanwezigen welkom. Na een inleidende uitleg door wethouder Freek Buijtelaar en een inspirerend lied, ging iedereen aan de slag.

Er waren presentaties te zien van de gemeente, IVN, het Drentse Landschap en Natuurbeheer Drenthe. Tim Horneman en Leah Groeneweg van In ’t wilde Weg lieten zien en proeven hoe je gezonde en lekkere hapjes maakt met gewassen die je dichtbij huis vindt. Medewerkers van de gemeente en Royal Haskoning waren standby om te helpen met het schetsen van ideeën op de plattegronden die klaar lagen in de schetskamer. En Bertus Liewes van de Harm Tiesing Stichting toonde een diaserie over oud Borger-Oost.

Alle ideeën zijn te zien op de website van Hondsrug Drenthe

Medewerkers van de gemeente en Stichting Bestemming Borger-Odoorn (TIP) verzamelen alle binnengekomen ideeën en schetsen. Alle ingeleverde ideeën en schetsen zijn te vinden op de website van Hondsrug Drenthe onder project Borger-Oost.

 

Logo Cittaslow