Ga naar de inhoud

Zonnelening vanaf 1 april

dinsdag 2 april 2019

De gemeente Borger-Odoorn verstrekt vanaf 1 april weer duurzaamheidsleningen.

De zonnelening
Woningeigenaren in Borger-Odoorn kunnen profiteren van een goedkope lening om zonnepanelen aan te schaffen. Vanaf 1 april 2019 is de zonnelening weer opengesteld. De provincie Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn hebben de handen ineen geslagen. In 2019 kunnen inwoners tegen een lage rente (momenteel 1,6%) maximaal € 7.500,- lenen voor de aanschaf van zonnepanelen en/of zonneboiler.

 

Hoe vraagt u de zonnelening aan?
Via de site van SNN (www.snn.eu/zonnelening) dient u de aanvraag digitaal in. Daarbij hoort een offerte van een leverancier van de zonnepanelen. Wij raden u aan om deze nog niet te ondertekenen omdat u nog niet weet of u in aanmerking komt voor de lening.

 

De zonnekaart
Met een zonnekaart is binnen een paar muisklikken te zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft meteen aan wat uw dak aan energie kan opleveren en tegen welk rendement.

De kaart is te vinden op https://borgerodoorn.duurzaamheidskaart.nl/zonnekaart

 

Wilt u meer informatie? 
Mocht u vragen hebben over de aanschaf van zonnepanelen en/of zonneboiler dan kunt u zich wenden tot het Drents Energieloket op het telefoonnummer (085) 79 201 58. Of kijk op de website: www.drentsenergieloket.nl.