Ga naar de inhoud

Borger-Odoorn staat outdoor terras toe in Drouwenermond

vrijdag 29 mei 2020

Vandaag heeft de gemeente Borger-Odoorn een vergunning verleend voor het houden van een outdoor terras in Drouwenermond. Het terras op het terrein van Boerenrock mag geopend zijn van 1 juni tot 1september, van woensdag tot en met zondag van 14:00 uur tot 23:00 uur. De verwachting is dat er gemiddeld ruim 200 bezoekers op het terras aanwezig zullen zijn, met een maximum tot 250.

Vanwege de coronamaatregelen zijn evenementen tenminste tot 1 september a.s. niet toegestaan. Daarom gelden voor de exploitatie van het terras strikte voorwaarden:

  • Het moet gaan om terrasbezoek met muziek, niet om muziekoptredens met een terras;
  • Alleen aan het terras ondergeschikte (live-) muziek is toegestaan. Hiervoor geldt een maximum volume van 45 dB(A) op de gevels van (op afstand) omliggende panden. Dit betekent dat er op het terras een geluidsniveau wordt bereikt van 80 dB(A). Met dit geluidsniveau kunnen bezoekers elkaar op het terras nog verstaanbaar spreken.
  • Naleving van de overige coronamaatregelen, bijvoorbeeld die rondom de 1,5 meter afstand, moet door de inrichting van het terras en toezicht daarop door de organisatie gedurende de gehele vergunde periode worden gegarandeerd.

De regels van de noodverordening en de gemeentelijke regelgeving moeten consequent worden nageleefd. De gemeente en de Veiligheidsregio Drenthe zien hier strikt op toe.

Burgemeester Jan Seton: “Wij zijn blij dat we in deze bijzondere tijd onder deze voorwaarden kunnen bijdragen aan een ontmoetingsplek, zodat mensen er weer samen op uit kunnen gaan.”