Ga naar de inhoud
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Denk mee over herinrichting Dwarsdiep Nieuw-Buinen en Valtherweg-Exloërweg

Denk mee over herinrichting Dwarsdiep Nieuw-Buinen en Valtherweg-Exloërweg

donderdag 1 april 2021

Vanuit het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan (GVVP) willen we alle wegen in Borger-Odoorn herkenbaar en verkeersveilig inrichten. Daarom gaan we het Dwarsdiep in Nieuw-Buinen en de Valtherweg - Exloërweg in Exloo en Valthe herinrichten.

Denk mee

Om de inrichtingsmogelijkheden voor deze wegen in kaart te brengen, maken we graag gebruik van de mening en ervaring van bewoners en weggebruikers. Welke knelpunten ervaart u nu op het Dwarsdiep en de Valtherweg-Exloërweg? Waar vindt u dat de verkeerssituatie onveilig is en waarom? En welke wensen hebt u voor de weginrichting? Dat kunt u nu aangeven via een korte online vragenlijst. Uw reactie gebruiken we voor een eerste ontwerpvoorstel. De vragenlijsten zijn anoniem en we vragen niet om privacygevoelige informatie.

Dwarsdiep

De herinrichting van het Dwarsdiep in Nieuw-Buinen gaat over het deel van de N374 tot aan het Noorderdiep. De maximumsnelheid op deze weg blijft 50 kilometer per uur. Het kruispunt tussen Dwarsdiep en Noorderdiep valt ook onder het project. Dat geldt niet voor de rotonde op de N374, die wordt beheerd van de provincie. Ook de Dwarskade, die parallel loopt aan de Dwarsdiep, maakt geen deel uit van de plannen. U kunt tot en met 16 april uw mening geven via www.borger-odoorn.nl/dwarsdiep.

Valtherweg-Exloërweg

De herinrichting van de Valtherweg - Exloërweg gaat over het traject van de Oude Dijk in Exloo tot aan de Weerdingerweg in Valthe. De rotonde op het kruispunt met de Hondsrugweg en de Exloërweg in Valthe valt buiten het project. Tussen de Oude Dijk en de Hondsrugweg wordt de snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur binnen de bebouwde kom en 60 daarbuiten. Het deel tussen de Hondsrugweg en Weerdingerweg blijft 50 kilometer per uur. U kunt tot en met 16 april uw mening geven via www.borger-odoorn.nl/exloovalthe.