Ga naar de inhoud
  • Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Driewielfietsontdekdagen – Doortrappen Drenthe ONTDEK DE DRIE- EN VIERWIELFIETS

Driewielfietsontdekdagen – Doortrappen Drenthe ONTDEK DE DRIE- EN VIERWIELFIETS

vrijdag 3 september 2021

Op donderdag 7 oktober 2021 organiseert de Fietsersbond een ontdekdag over drie- en vierwielfietsen voor senioren. Een drie- of vierwielfiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of omdat het evenwicht niet zo goed meer is. Wie wil weten hoe het is om op een drie- of vierwieler te fietsen, kan dit ervaren tijdens de ontdekdag.

De ontdekdagen van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Ontdekdag

De ontdekdag is op donderdag 7 oktober 2021 van 12.00-16.00 uur bij Egberts Fietsen aan de Hoofdstraat 63-A in Borger. Tijdens deze dag van de Fietsersbond vertellen ervaren fietsdocenten je alles wat je moet weten over drie- en vierwielers. De docenten zijn er ook om al je vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende drie- en vierwielfietsen mee, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting. Deelname is gratis.

Vrijheid door een driewielfiets

Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: "Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was, maar ik ben gewoon gaan kijken. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij heel goed geholpen met het uitzoeken van een fiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk!"

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl