Ga naar de inhoud

Vervolg aanleg glasvezel

dinsdag 17 november 2020

Vorig jaar is in het buitengebied van Borger-Odoorn glasvezel aangelegd bij adressen waar een erg slechte internetverbinding was. Binnenkort begint het bedrijf Digitale Stad op eigen initiatief ook met de aanleg van glasvezel in een deel van Borger. De bewoners waar het om gaat hebben een brief gekregen. Later wordt dit gebied uitgebreid met meer adressen in de gemeente.

Geen kosten

Het gaat om een gratis glasvezelaansluiting. Met deze aansluiting krijgen bewoners vrijblijvend toegang tot het open glasvezelnetwerk. Zij kunnen een abonnement afsluiten, maar zijn niet verplicht om dit te doen. Vanaf 16 november komen de schouwers van Digitale Stad langs om inwoners te informeren en de situatie in kaart te brengen.

Werkzaamheden en overlast

De eerste werkzaamheden beginnen vanaf 23 november langs de openbare weg. Vervolgens worden de kabels vanaf de weg naar de woningen gelegd. Digitale Stad probeert de overlast tot een minimum te beperken. Bewoners worden persoonlijk geïnformeerd.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van Digitale Stad: www.digitale-stad.nl. U kunt ook bellen op 085 07 11 944 of mailen naar info@digitale-stad.nl.