Beleidsadviseur Informatiebeheer en Archief

Over de vacature

Openingsdatum
2 juli 2024
Sluitingsdatum
15 juli 2024
Uren per week
28 - 32
Salaris
€ 3558 - € 5621
Vakgebied
Binnendienst / Algemene dienst
Opleidingsniveau
HBO
Wat ga je doen?
Als Beleidsadviseur Informatiebeheer en Archief ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ontwikkelen van beleid rondom de informatiehuishouding en archivering binnen onze organisatie. Je belangrijkste algemene taken zijn:
 • Adviseren over duurzame toegankelijkheid en de kwaliteit van informatie.
 • Verbinden van informatievoorziening en archief bij onderwerpen zoals e-mailarchivering, M365, kunstmatige intelligentie en datamigraties.
 • Opstellen van beleid en kaders ten aanzien van informatiehuishouding en archivering.
 • Uitdragen van het belang van een goede informatiehuishouding.

Daarnaast voer je de volgende specifieke taken uit:
 • Trekker van projecten op het gebied van archivering, waaronder het overbrengen en implementeren van een collectiebeheersysteem, het vervangen van bouwvergunningen en het beheren van een e-depot.
 • Deelname aan projecten waarin archivering een onderdeel is.
 • Beheer van de archiefbewaarplaats.
 • Opstellen van het jaarverslag voor archief- en informatievoorziening.
 • Fungeren als eerste aanspreekpunt voor interbestuurlijk toezicht.
 • Betrokkenheid bij de aanschaf van applicaties voor 'archivering by design'.
 • Behandelen van complexe archiefvragen.
 • Actieve deelname aan de werkgroep digitale archivering.
 • Coördineren van de jaarlijkse vernietiging van archieven, zowel analoog als digitaal.
 • Deelname aan het Strategisch Informatieoverleg (SIO).

Hoe zien wij de ideale beleidsadviseur?
Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau en hebt actuele kennis van relevante wet- en regelgeving, evenals de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied.

Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van duurzame toegankelijkheid van informatie en weet hoe je politiek-bestuurlijke gevoeligheid kunt inzetten om verbindingen te leggen op verschillende niveaus. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en heb je gevorderde kennis van het werken met informatie in applicaties, zoals metadatamapping, datamigraties en het vernietigen van informatie in applicaties.

Ben jij dit? Leuk, wij komen graag met je in contact!

Wat bieden wij je?
 • een maximaal salaris van €5.247,- bruto per maand (schaal 10), waarbij uitloop mogelijk is naar € 5621,- bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • een gefaciliteerde thuiswerkplek, thuiswerkmogelijkheden en een thuiswerkvergoeding; 
 • een leven lang leren vanuit onze BOCE Academy;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je de keuzes die bij jou passen;
 • een jaarcontract met de intentie dat na een jaar om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Waar kom je te werken?
Je komt terecht in de afdeling BCO waar je aanschuift bij de collega’s van Digitale Informatievoorziening (DIV). Daarnaast werk je veel samen met collega’s uit andere disciplines en teams, maar krijg je ook de ruimte en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan De lijnen zijn kort, ook naar het bestuur. We werken in een informele, open en collegiale werksfeer.

Borger-Odoorn is een vooruitstrevende plattelandsgemeente met een hoog ambitieniveau. Onze ongeveer 250 medewerkers zetten zich in voor klantgerichte dienstverlening voor ruim 25.000 inwoners en ondernemers. Het grondgebied is uitgestrekt en centraal gelegen op de Drentse Hondsrug en het aangrenzende Drentse veenkoloniale gebied. De groene omgeving kenmerkt zich door talloze recreatieve en toeristische mogelijkheden. Kenmerkend voor de gemeente Borger-Odoorn als werkgever zijn de informele werksfeer en het feit dat verantwoordelijkheden laag in onze organisatie liggen. We werken regionaal samen met de gemeenten Emmen en Coevorden en zijn de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-keurmerk. 
Bij ons werken mensen met een eigen kijk, VooruitBewegers. Zij die denken in mogelijkheden en voor een positieve beweging zorgen. Mensen die geloven in zichzelf, in collega's én de kracht van de samenleving. Zij die iets door willen geven, die anders durven denken en doen, de regie durven pakken, maar ook durven geven. Kijk voor meer informatie over werken bij de gemeente Borger-Odoorn op www.borger-odoorn.nl/vacaturesexterne-link-icoon.

Geïnteresseerd?
Kom jij impact maken binnen de gemeente Borger-Odoorn? Solliciteren kan digitaal tot en met 15 juli 2024 met brief en curriculum vitaevia www.vooruitindrenthe.nl. Een Discover potentieel analyse, gericht op gedrag, drijfveren en talenten, is onderdeel van de procedure.

Informatie
Wil je eerst inhoudelijk meer weten, neem dan gerust contact op met Mariët Dekker, Coördinator DIV, 06 25 77 65 85 of m.dekker@borger-odoorn.nl. vragen over de procedure kan je contact opnemen met Carolien Manning, Recruiter, 06 53 91 90 43 en/of c.manning@borger-odoorn.nl.
Locatie
Exloo
Adres
Hoofdstraat 50, 7875AD, Exloo
Stad
Hoofdstraat 50, 7875AD, Exloo