Ga naar de inhoud

Gebiedscoördinatoren

De gemeente Borger-Odoorn hecht veel waarde aan goede contacten met dorpen, organisaties en verenigingen. Vier gebiedscoördinatoren zijn daarom aangesteld om een verbindende rol te spelen in de contacten van groepen met de gemeente. Vooral voor nieuwe initiatieven van een dorp, wijk, buurt, stichting of vereniging, kan dit heel handig zijn. Ze zijn daar de spil die kan helpen om partijen bij elkaar te brengen.

Wat doen de gebiedscoördinatoren?

De gebiedscoördinatoren brengen de wensen en knelpunten van groepen inwoners in kaart. Ze kijken wat er goed loopt in een wijk of buurt én helpen bij het vinden van oplossingen voor knelpunten. Ook vormen ze het aanspreekpunt voor groepen inwoners met goede ideeën en initiatieven.
De gebiedscoördinatoren zijn goed op de hoogte van het gemeentelijk beleid en weten de weg binnen de gemeentelijke organisatie. Daardoor kunnen ze snel de juiste informatie geven en de juiste collega aanspreken. De gebiedscoördinatoren kunnen ook in een vroeg stadium aangeven waar de gemeente wel en niet over gaat. Zo worden geen valse verwachtingen gewekt.

Wat doen de gebiedscoördinatoren niet?

De gebiedscoördinatoren gaan niet over individuele aanvragen en voorzieningen. Daarvoor zijn de medewerkers van het Klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente u graag van dienst.

Wie zijn de gebiedscoördinatoren en waar zijn ze actief?

Elk gebied heeft een eigen gebiedscoördinator. De gebiedscoördinatoren werken vanuit het gemeentehuis in Exloo. De gebiedscoördinatoren per gebied:

Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Drouwenerveen en Buinerveen en tijdelijk 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Valthermond, 2e Valthermond en Zandberg:

Wietze van der Harst

Gebiedscoördinator Wietze van der Harst

Exloo, Odoorn, Valthe, Klijndijk, Exloërveen en Odoornerveen en tijdelijk Borger, Drouwen, Bronneger, Bronnegerveen, Buinen, Westdorp, Ees, Eesergroen, Eeserveen en Ellertshaar:

Jakob Rijnberg

Gebiedscoördinator Jakob Rijnberg

Contact opnemen met de gebiedscoördinatoren

U kunt de gebiedscoördinatoren bereiken op telefoonnummer 14 0591.