Bestuurssecretaresse

Over de vacature

Openingsdatum
6 juni 2024
Sluitingsdatum
19 juni 2024
Uren per week
32-36
Salaris
€ 3784 - € 4244
Salarisschaal
7 - 8
Vakgebied
Administratief/secretarieel
Opleidingsniveau
MBO

Ben jij de betrokken, nuchtere en optimistische secretaresse die we zoeken? Die van alles tegelijk doet en toch het hoofd koel houdt? Solliciteer dan nu!


Voor ons bestuurssecretariaat zijn wij op zoek naar een

Bestuurssecretaresse
Voor 32-36 uur per week |  Locatie Exloo

Wat ga je doen?

Als Bestuurssecretaresse ben je de steun en toeverlaat van twee van onze Wethouders. Je zorgt ervoor dat hun werkdag soepel verloopt en bent een belangrijke schakel in hun contacten binnen en buiten onze organisatie. Dat betekent dat je de agenda’s van de wethouders beheert en ze administratief ondersteunt. Samen met je collega’s leid je de werkvoorraad van het secretariaat in de mailbox en het zaaksysteem in goede banen. Daarnaast pak je in overleg met je directe collega’s nog andere ondersteunende secretariaatswerkzaamheden op.

Wat neem je mee?

Je hebt Mbo+ werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding gevolgd in een administratieve en/of secretariële richting. Enkele jaren werkervaring op een (bestuurs)secretariaat is wenselijk en het is nog mooier als je deze ervaring hebt opgedaan bij een gemeente. Kennis van systemen waar wij mee werken is een pre. Je moet hierbij denken aan Outlook, iBabs en Medewerkersportaal. Verder herken je je in het volgende:

 • Je kunt goed overzicht houden en plannen;
 • Je werkt gestructureerd en kunt prioriteren;
 • Je bent flexibel en proactief;
 • Je hebt politiek-bestuurlijk inlevingsvermogen; 
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en taalbeheersing.

Waar kom je te werken?

Borger-Odoorn is een vooruitstrevende plattelandsgemeente met een hoog ambitieniveau. Onze ongeveer 250 medewerkers zetten zich in voor klantgerichte dienstverlening voor ruim 25.000 inwoners en ondernemers. Het grondgebied is uitgestrekt en centraal gelegen op de Drentse Hondsrug en het aangrenzende Drentse veenkoloniale gebied. De groene omgeving kenmerkt zich door talloze recreatieve en toeristische mogelijkheden. Kenmerkend voor de gemeente Borger-Odoorn als werkgever zijn de informele werksfeer en het feit dat verantwoordelijkheden laag in onze organisatie liggen. We werken regionaal samen met de gemeenten Emmen en Coevorden en zijn de eerste Drentse gemeente met het internationale Cittaslow-keurmerk. Kijk voor meer informatie over werken bij de gemeente Borger-Odoorn op www.borger-odoorn.nl/vacatures. 

Wat mag je van ons verwachten

 • een salaris van maximaal € 3.784,00 bruto per maand (schaal 7), waarbij uitloop mogelijk is naar schaal 8 (€ 4.244,00 bruto per maand). Afhankelijk van je ervaring en achtergrond doen we je een passend voorstel;
 • een gefaciliteerde thuiswerkplek, thuiswerkmogelijkheden en een thuiswerkvergoeding;  
 • een werkomgeving in het gemeentehuis in Exloo welke volop in ontwikkeling is. Zo staat een verbouwing en verduurzaming van het pand op stapel en kun je in ons werkcafé of brainstormruimte collega's ontmoeten; 
 • een informele, open en collegiale werkomgeving. Met ruimte, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan.
 • leven lang leren vanuit onze BOCE Academy;  
 • individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je de keuzes die bij jou passen;  
 • een jaarcontract met de intentie dit na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.


Ben je enthousiast en herken je jezelf in het profiel?
Laat ons in je motivatiebrief weten waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze functie. Solliciteren kan digitaal tot en met 19 juni 2024 met een motivatiebrief en curriculum vitae via www.vooruitindrenthe.nl. Een Discover potentieel analyse, gericht op gedrag, drijfveren en talenten, is onderdeel van de procedure. De 1e gespreksronde vindt plaats op maandag 24 juni 2024.

Heb je nog vragen over de vacature? Dan kun je je richten tot Peter Beukers, Coördinator cluster Visie, strategie en ondersteuning, via p.beukers@borger-odoorn.nl of 06 52 86 60 21. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Carolien Manning, Recruiter. Zij is te bereiken via 06 53 91 90 43 of per mail via c.manning@borger-odoorn.nl.