Borger-Odoorn vergroot doelgroep voor energietoeslag

12 januari 2023
Actueel
Geld op de centrale verwarming

Inwoners van Borger-Odoorn met een inkomen van maximaal 130% van het sociaal minimum, kunnen binnenkort bij de gemeente hun energietoeslag voor 2023 aanvragen als tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Eerder lag de inkomensgrens op 120% van het sociaal minimum, maar de gemeente besloot dat percentage voor 2023 tot 130% te verhogen zodat meer mensen voor de toeslag in aanmerking komen.

Uitbetalen voor de een, aanvragen voor de ander

Inwoners met een minimuminkomen die bekend zijn bij de gemeente ontvangen de energietoeslag automatisch. Dit zijn inwoners die algemene bijstand, IOAW of bijzondere bijstand ontvangen van de gemeente en geen kostendelers zijn. Ook gaat het om inwoners die gebruik maken van de gemeentelijke minimaregelingen of aanvulling ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank op hun AOW-rekening.

De groep inwoners die in januari, februari of maart 2023 een inkomen hebben tot maximaal 130% van het sociaal minimum, moeten zelf vanaf 1 februari as. de energietoeslag 2023 aanvragen via emmen.nl/energietoeslag.

Energietoeslag 2022 aanvragen kan nog

In 2022 was er ook een energietoeslag beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Mensen die daarvoor in aanmerking kwamen en die toeslag nog niet hebben aangevraagd, kunnen die aanvraag nog indienen tot 1 april 2023, via emmen.nl/energietoeslag.

Hulp bij aanvragen

Inwoners die graag hulp willen bij het aanvragen van de energietoeslag, kunnen contact opnemen met de Sociale Teams op telefoonnummer 0800-2009, op kantoordagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur. Meer informatie: socialeteamsborgerodoorn.nl