Bestemmingsplannen
Een bestemmingsplan is een plan dat de gemeente opstelt voor een bepaald gedeelte van het gebied. Hierin staat waar huizen komen, hoe de wegen lopen, waar de voorzieningen in de wijk moeten komen, enzovoort. Het beschrijft dus wat er met de ruimte in de gemeente mag gebeuren. Het belangrijkste onderdeel is de plankaart. Hierop staat aangegeven welke bestemmingen waar zijn toegestaan en welke voorwaarden eraan verbonden zijn. In het bestemmingsplan staat verder waarom actualisering nodig is, welk oud plan aan vervanging toe is en welke nieuwe ideeën over uw woonomgeving de gemeente in het nieuwe plan wil verwerken. In principe moet een bestemmingsplan elke tien jaar opnieuw worden geactualiseerd.
Bestemmingsplannen in voorbereiding
Via onderstaand plattegrondje vindt u de bestemmingsplannen per kern die in voorbereiding zijn. Kijk behalve de plannen per kern ook bij de plannen voor het buitengebied. Hier staan alle plannen buiten de kernen vallen.
Procedure bestemmingsplan in voorbereiding
Voordat een bestemmingsplan rechtsgeldig is, wordt een ‘procedure bestemmingsplan’ doorlopen. Tijdens die procedure zijn er verschillende momenten waarop u kunt reageren op het bestemmingsplan. Dat is tijdens het ‘voorontwerp bestemmingsplan’, ‘het ontwerpbestemmingsplan’ en ‘het bestemmingsplan’. Zie voor meer informatie en termijnen de plannen per kern en voor het buitengebied.
Bestemmingsplannen in werking
Alle in werking zijnde bestemmingsplannen zijn gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl.
