Ga naar de inhoud

DigiD

Logo DigidWat is DigiD?

DigiD (spreek uit: ‘Diegiedee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Hoe werkt DigiD?


Wanneer u zich bij DigiD registreert, krijgt u een inlognaam en wachtwoord. Zo krijgt u toegang tot de elektronische diensten van de gemeente, maar ook van bijvoorbeeld de Belastingdienst. Dit is het grote voordeel van DigiD. Met deze inloggegevens kunt u bij vrijwel alle overheidsinstellingen terecht.

Gegevens alvast ingevuld

Wanneer u een product of dienst aanvraagt met DigiD is een aantal gegevens al ingevuld, waaronder uw naam, adres, postcode, woonplaats en geboortedatum. Dit zijn de gegevens waarmee u in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens ingeschreven staat. Wanneer u bent ingelogd, kunt u ook uw gegevens wijzigen.

Online aanvragen

Als u nog geen DigiD hebt, kunt u deze gratis aanvragen op de website van DigiD. Zo kunt u ook gebruik maken van alle digitale producten en diensten van de gemeente Borger-Odoorn en van andere overheidsinstellingen.

eHerkenning

Lees meer over eHerkenning voor bedrijven.