Ga naar de inhoud

Producten en diensten

Tweede of zakenpaspoort aanvragen

De voorwaarden voor een zakenpaspoort zijn:

     

  • U heeft de Nederlandse nationaliteit.
  •  

De voorwaarden voor een tweede paspoort zijn:

     

  • Uw eerste paspoort is nog minimaal 6 maanden geldig.
  • U reist:

       

    • naar landen die een conflict met elkaar hebben
    • naar een land terwijl u al stempels in uw paspoort heeft staan van een conflicterend land
    • vaak terwijl uw paspoort bij een ambassade ligt voor de aanvraag van een visum
    • naar een land waar u niet met de Nederlandse identiteitskaart naartoe kunt. Reist u naar landen waarvoor een Nederlandse identiteitskaart voldoende is? Vraag dan een identiteitskaart aan naast uw paspoort.
    •  

  • U vraagt een tweede paspoort niet aan voor een eenmalig bezoek. In dat geval kunt u bij de Koninklijke Marechaussee een noodpaspoort aanvragen.
  •