Doe niet te veel gewicht in uw container

25 mei 2023
Actueel

De laatste tijd merkt onze afvalinzamelaar PreZero dat er regelmatig te zware containers aan de weg worden gezet. In de containers mag niet meer dan 80 kilo afval zitten. Is uw container zwaarder? Dan leegt PreZero deze niet. De apparatuur van het inzamelvoertuig kan hier kapot van gaan. Maar ook uw container gaat sneller stuk als deze te zwaar is.

Hoe weet u hoe zwaar uw container is?

Kunt u uw container makkelijk aan de straat zetten zonder de hulp van bijvoorbeeld uw buurman? Dan is de kans groot dat uw container lichter is dan 80 kilo. U kunt ook in de Afvalwijzer kijken hoeveel kilo u de laatste tijd hebt aangeboden. Dit kan helpen om te vergelijken.

Is uw container zwaarder van 80 kilo?

Dan leegt PreZero uw container niet. Uw containers voor GFT en PMD kunt u de volgende ophaaldag aan de weg zetten. Haal van tevoren wel het teveel aan gewicht uit de container. Uw grijze container kunt u aanmelden voor de inhaalroute. Neem daarvoor contact met ons op via tel. 14 0591. Het teveel aan gewicht kunt u naar een ondergrondse verzamelcontainer voor restafval brengen. Hiervoor heeft u uw afvalpas nodig.

Voorkom dat uw container te zwaar wordt

Doe bijvoorbeeld geen zand in uw container. De container wordt erg zwaar door zand. PreZero trof laatst meerdere GFT-containers aan die zwaarder waren dan 100 kilo. De zwaarste woog 234 kilo!

Breng grof tuinafval naar het Afvalbrengpunt

Tijd over om eens lekker in de tuin te werken? Grof tuin- en snoeiafval of kapotte bloempotten kunt u naar het Afvalbrengpunt in 2e Exloërmond brengen. Ook kunt u hier grotere voorwerpen brengen zoals een oude stoel, kast of bank. Zijn deze voorwerpen nog in goede staat? Breng ze dan naar een kringloopwinkel. Dan kan iemand anders het nog eens gebruiken.