Dwarsdiep

We gaan beginnen met werkzaamheden aan het Dwarsdiep en de Dwarskade te Nieuw-Buinen. Op deze pagina leest u meer informatie.

We willen half juni 2023, na de feestweek, beginnen met de werkzaamheden. Aannemer De Roo uit Emmen gaat het werk uitvoeren.

Samenvatting werkzaamheden

We vervangen de klinkers die er nu liggen voor asfalt. Dit is comfortabeler voor fietsers. Ook pakken we de aansluiting met het Noorderdiep aan. De nadruk ligt op het doorgaand verkeer tussen de Dwarskade en het Noorderdiep.

Wilt u weten hoe dit plan tot stand is gekomen? Bekijk de informatie over de besluitvorming in ons archief.

Uitvoering

De firma Alsema is al een tijd bezig met het vervangen van kabels en leidingen bij aanwonenden in de straat. De verwachting is dat deze werkzaamheden rond de zomervakantie klaar zijn. Het huidige voetpad zal tussen de werkzaamheden van Alsema en De Roo niet meer worden voorzien van tegels. In plaats daarvan leggen wij rijplaten neer ten hoogte van de inritten. Zo kunnen aanwonenden hun woning met de auto bereiken.

Planning

We beginnen met de werkzaamheden van firma De Roo. Dit is tussen het Noorderdiep en de Rozenlaan. Na de feestweek gaat de firma Alsema aan de slag tussen de Rozenlaan en de Jasmijnstraat. Aanwonenden ontvangen van de firma De Roo op korte termijn meer informatie.

Verkeersmaatregelen

Om de werkzaamheden vakkundig en veilig uit te voeren zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk, zoals tijdelijke afsluiting van wegen. Het zou kunnen dat u bijvoorbeeld om moet rijden om in Stadskanaal te komen. We hopen op uw begrip hiervoor.

Afvalinzameling

De afvalinzameling zal volgens het normale schema opgehaald worden. Is de afvalcontainer niet bereikbaar door de werkzaamheden? Dan verzamelt de aannemer de afvalcontainers en op een centrale plek aanbieden. We vragen omwonenden daarom de container tijdig bij de weg te zetten en te voorzien van een huisnummer? Op die manier kan de aannemer de container op het goede adres terugzetten.

Meer informatie?

Namens de gemeente worden de werkzaamheden begeleidt door Marcel Kappen, toezichthouder bij de gemeente Borger-Odoorn. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Vermeld daarbij het het zaaknummer 31443-2021.