Energietoeslag

Heeft u de energietoeslag van 800 euro ontvangen? Dan krijgt u voor 1 oktober automatisch de extra energietoeslag van 500 euro. De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Heeft u een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan komt u misschien in aanmerking.

Extra energietoeslag 

Energieprijzen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Daarom heeft het kabinet in het voorjaar besloten dat mensen met een laag inkomen een energietoeslag krijgen van 800 euro. Omdat de energieprijzen nog steeds erg hoog zijn, is de energietoeslag verhoogd met nog eens 500 euro. De extra energietoeslag voor mensen met lage inkomens wordt voor 1 oktober overgemaakt.

Al energietoeslag ontvangen?

Heeft u al 800 euro energietoeslag gekregen? Dan ontvangt u voor 1 oktober de extra toeslag van 500 euro op uw rekening. U ontvangt hierover geen bericht en hoeft u hier niets voor te doen. 

Energietoeslag aangevraagd?

Heeft u onlangs energietoeslag aangevraagd? En heeft u al bericht ontvangen van ons dat u de toeslag krijgt? Dan ontvangt u voor 1 oktober het bedrag van 1300 euro op uw rekening. Het kan zijn dat het bedrag in 2 termijnen wordt overgemaakt.

Heeft u nog geen bericht gekregen over uw aanvraag? Dan krijgt u het bedrag overgemaakt als na behandeling van uw aanvraag blijkt dat u recht heeft op de toeslag. U krijgt de toeslag van 1300 euro dan na 1 oktober.

Aanvragen kan nog steeds

Woont u in onze gemeente en heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd? Dan kunt u op de website van de gemeente Emmen zien of u in aanmerking komt voor de energietoeslag van 1300 euro. U kunt tot 31 maart 2023 energietoeslag aanvragen.

Hulp bij aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag? Dan kunt u contact opnemen met de Sociale Teams op telefoonnummer 0800-2009 op kantoordagen van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de spreekuren op:

  • Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur bij de Sociale Teams in Borger
  • Donderdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur in MFA De Noorderbreedte in Nieuw-Buinen
  • Donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur in MFA het Brughuus in Valthermond.

Kijk voor meer informatie op de website van Sociale Teams Borger-Odoorn.