FietsVitaaldag op woensdag 10 april 2024

02 april 2024
Actueel

Het fietsseizoen 2024 trappen we op woensdag 10 april af met een informatieve en sportieve dag. Veilig Verkeer Nederland (VVN) biedt in de ochtend een leerzame en informatieve workshop aan. In deze 'Fiets Opfris' workshop wordt informatie gegeven over veilig en vitaal fietsen en worden er diverse verkeersregels en -situaties besproken.

De workshop werd vorig jaar door bezoekers hoog gewaardeerd. Na afloop werd er vaak gezegd: 'Hier moeten veel meer fietsende senioren naar toe gaan'.

Wat gaan we doen?

De workshop wordt gegeven op woensdag 10 april van 10.00 tot 12.15 uur in 't Anker in Borger. Na afloop genieten we daar met elkaar van een lunch.

's Middags organiseert combicoach Petra van den Bosch samen met de Fietsersbond een mooie fietstocht door het Drentse landschap. Er kan zowel individueel als in groepsverband gefietst worden. Tussen 13.00 en 13.15 uur vertrekken de individuele fietsers. Zij krijgen een knooppuntenroute mee. Om 13.15 uur vertrekt, onder begeleiding, de groep. De fietstocht duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Overige informatie

Deelname aan de workshop en de fietstocht is gratis. De lunch kost € 8,50 (contant en gepast te voldoen op dag zelf) Wilt u niet de hele dag op pad? Er kan ook alleen aan de workshop of alleen aan de fietstocht meegedaan worden. En ook de lunch is natuurlijk niet verplicht. Vermeld bij aanmelding graag of u de hele dag erbij bent of dat u alleen aan een onderdeel meedoet. Ook graag vermelden of u gebruik wilt maken van de lunch.

Aanmelden kan via steunpuntnoord@vvn.nl of telefonisch via T 088-524 89 00.