Hoe ziet het landschap van de Hondsrug er in de toekomst uit? Denk mee!

12 september 2023
Actueel

De Hondsrug heeft een uniek landschap, een gebied waar we trots op zijn. Juist daarom willen we er extra zorgvuldig mee zijn. Ons doel is dat u er fijn kunt blijven wonen, dat ondernemers de ruimte hebben om zich te ontwikkelen en dat we met elkaar kunnen blijven genieten van de natuur en het landschap.

Landschapsvisie

Om nieuwe ontwikkelingen op een goede manier een plek te geven, is een goede basis nodig. Om dat te bereiken, gaan we aan de slag met een zogeheten landschapsvisie.

Zuidelijke deel

In opdracht van de provincie Drenthe start Strootman Landschapsarchitecten met het opstellen van zo'n visie voor het zuidelijk deel van de Hondsrug. Dat gebied ligt binnen de drie gemeenten Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden. Deze drie gemeenten zijn dan ook nauw betrokken bij het maken van deze visie. Centrale vraag: 'Hoe ziet ons landschap er in de toekomst uit?'

Eerste Hondsrugdag

We nodigen u van harte uit om mee te denken. Dat kan tijdens de Eerste Hondsrugdag, op dinsdagavond 19 september. U bent welkom in De Nabershof in Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Provincie Drenthe!