Inloopbijeenkomst herinrichting Bronnegermaden op 20 september

19 september 2023
Actueel

Woensdag 20 september organiseert Prolander een inloopbijeenkomst voor de herinrichting van projectgebied Bronnegermaden. De bijeenkomst stond begin juli gepland, maar werd afgelast vanwege het slechte weer.

Denk mee over de toekomst

Vorig jaar was er een bijeenkomst om u op de hoogte te brengen van de plannen. De opmerkingen van bezoekers zijn meegenomen in het voorontwerp, dat u op 20 september kunt bekijken. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn  Stel uw vragen en denk mee over de toekomstige, natuurlijke inrichting van het gebied.

Inrichting beekdalgedeelte

Bronnegermaden vormt het beekdalgedeelte van het Voorste Diep tussen Borger, Drouwenerzand en deelgebied De Branden. Om aan de doelen van Natuur Netwerk Nederland te voldoen, geven we de beek zijn oorspronkelijke loop terug. Daarnaast verbeteren we de waterkwaliteit en zorgen we dat het grondwater langer vastgehouden wordt. Hierdoor wordt de grond rondom de beek in de toekomst natter. Doordat we de beek vernauwen, gaat het water sneller stromen, wat goed is voor bijzondere vissoorten zoals de rivierprik, de winde en de serpeling.

Oudste watermolen van Nederland

In Bronnegermaden is de oudste watermolen van Nederland gevonden. We onderzoeken hoe we daar een markering voor kunnen bedenken. Daarnaast leggen we fiets- en wandelpaden aan zodat het gebied optimaal beleefd kan worden.

Kom naar de inloopbijeenkomst

Het is een inloopbijeenkomst, wat betekent dat u zelf bepaalt hoe laat u aanwezig bent. Aanmelden is niet nodig.

  • Datum: woensdag 20 september
  • Tijd: vanaf 17.00 tot 20.00 uur
  • Locatie: Hunzehuys Borger 
  • Adres: Molenstraat 3, 9531 CH Borger

Meer weten? 

De herinrichting van Bronnegermaden is een samenwerking tussen waterschap Hunze en Aa's, Het Drentse Landschap, gemeente Borger-Odoorn en Prolander in opdracht van de provincie Drenthe. Ga voor meer informatie naar de website van Herinrichting Hunze.