Jurist

Over de vacature

Openingsdatum
28 mei 2024
Sluitingsdatum
11 juni 2024
Uren per week
28
Salarisschaal
10 - 11
Vakgebied
Juridisch
Opleidingsniveau
WO, HBO

Ben jij een gedreven jurist met hart voor het vak? Die zichzelf wil blijven ontwikkelen en graag aan de slag gaat in een gezellig en jong team? Waar we vanzelfsprekend de wet volgen maar tegelijkertijd elke zaak behandelen met een open en servicegerichte blik? Lees dan snel verder want wij zoeken een

Jurist

Voor 28 uur per week | Locatie Exloo

Wat ga je doen? 

Als jurist bij onze gemeente ben je er voor de organisatie én de inwoners. Zo zegt Paulien (een van onze juristen): “Je stelt jezelf vaak de vraag: wat doet dit met iemand? Wanneer iets wettelijk niet kan, denken we mee over waar wél mogelijkheden zitten”. We proberen ook altijd eerst in goed overleg tot overeenstemming te komen. Dat doen we in de informele fase, die we voor handhaving zelf doen en voor bezwaarzaken bij de primaire afdeling ligt. Als dat niet tot het gewenste resultaat leidt, gaat de zaak door naar ons team voor juridische afhandeling. Daarnaast geven we advies aan collega’s uit de hele organisatie. Binnen ons team verdelen we het werk zoveel mogelijk op basis van affiniteit en competenties.

Je takenpakket in het kort:

 • Bezwaar- en (hoger) beroepszaken afhandelen en de gemeente daarin vertegenwoordigen.
 • Juridische checks doen op vergunningen en wijzigingen in het omgevingsplan.
 • Collegiaal advies geven op verschillende gebieden.
 • Handhavingsverzoeken afhandelen.
 • Besluiten last onder dwangsom en bestuursdwang opstellen.
 • Woo-verzoeken afhandelen.

Wat vragen wij van jou? 

Je bent iemand met passie voor het juridische vak en hebt een sociaal hart. Je maakt makkelijk contact en hebt kennis van zaken. Verder vragen wij:

 • een passende hbo-/wo-opleiding (denk aan Rechten of sociaal-juridisch);
 • je kunt snel schakelen en goed prioriteren stellen. Je hebt vaak veel tegelijkertijd op je bordje en maakt daarin slimme keuzes;
 • minimaal 2 jaar werkervaring in een rol als jurist;
 • werkervaring bij een gemeente is geen harde eis, wel een plus;
 • je past binnen een informele en platte organisatie;
 • politieke antenne;
 • dienstverlenend zowel intern als extern. Mensgericht denken richting inwoners.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende, afwisselende functie in een hecht team waarin hard wordt gewerkt en veel wordt gelachen. Verder kun je rekenen op:  

 • afhankelijk van je kennis en ervaring een brutosalaris in aanloopschaal 10, functieschaal 10A, of uitloopschaal 11;
 • een gefaciliteerde thuiswerkplek, thuiswerkmogelijkheden en een vergoeding daarvoor; 
 • leven lang leren vanuit onze BOCE Academy; 
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen en maak je de keuzes die bij jou passen; 
 • een jaarcontract met de intentie dit na een jaar om te zetten in onbepaalde tijd.

Je gaat deel uitmaken van het juridisch team dat bestaat uit 6 juristen en 1 juridisch-administratief medewerker. Samen met het communicatieteam, het bestuurssecretariaat en OOV (openbare orde en veiligheid) zijn we onderdeel van het cluster Visie, strategie en ondersteuning (VSO). Dat valt onder de afdeling Bestuurs- en concernondersteuning (BCO).

Werken bij de gemeente Borger-Odoorn

Wij zoeken mensen met een eigen kijk. Die geloven in zichzelf, in collega's én de kracht van de samenleving. Die verantwoordelijkheid durven nemen, maar ook durven geven. Die denken in mogelijkheden en voor een positieve beweging kunnen zorgen. We zijn en zoeken VooruitBewegers, in allerlei soorten en maten.

Met zo’n 250 medewerkers zetten we ons in voor de ruim 26.000 inwoners, ondernemers en organisaties in ons unieke plattelandsgebied. Dat kenmerkt zich door rust, ruimte, groen en historie, en strekt zich uit over de Drentse Hondsrug en de aangrenzende veenkoloniën. Typerend voor onze organisatie zijn de korte lijnen en informele sfeer. Werkplezier en nuchterheid staan hoog in het vaandel. We doen dingen omdat het helpt, niet alleen omdat het hoort. En onze compacte organisatie maakt het werk veelzijdig. Er is ruimte om je te ontwikkelen en vrijheid om je uit te spreken en dingen op je eigen manier te doen. Met je collega’s, voor en met de samenleving. Op www.borger-odoorn.nl/vooruitbewegers vind je een video en meer informatie over werken bij de gemeente Borger-Odoorn.

Geïnteresseerd?   
Reageer dan met jouw motivatiebrief en curriculum vitae via www.vooruitindrenthe.nl. Solliciteren kan tot en met 11 juni 2024.


Informatie   
Wil je eerst inhoudelijk meer weten, neem dan gerust contact op met Marieke Essing via 06 11 78 32 62 of m.essing@borger-odoorn.nl. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Carolien Manning (corporate recruiter) via 06 53 91 90 43 of c.manning@borger-odoorn.nl.