Kim Speekhout nieuwe gemeentesecretaris Borger-Odoorn

23 februari 2023
Actueel
Kim Speekhout de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Borger-Odoorn

Kim Speekhout (55) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Borger-Odoorn. Het college van burgemeester en wethouders heeft haar benoemd als secretaris-directeur. Kim Speekhout werkt momenteel als programmadirecteur bij de GGD Drenthe en gaat per 1 mei aan de slag met leidinggeven aan de ambtelijke organisatie en als adviseur van het college. Ze volgt daarmee Dorine Rensen op die per 1 maart bij de provincie Drenthe werkt.

Ervaring bij gemeente en leidinggevende kwaliteiten

De in Ruinen woonachtige Kim Speekhout heeft recente ervaring als programmadirecteur gezondheid & leven en plaatsvervangend directeur publieke gezondheid (DPG) bij de GGD Drenthe. Daarvoor was ze manager jeugdgezondheidszorg bij dezelfde organisatie. Speekhout heeft in haar loopbaan brede ervaring opgedaan binnen de overheid en het bedrijfsleven als lid van management- en directieteams. Ook beschikt ze over gemeentelijke ervaring. Van 2003 tot 2015 was ze manager bij de gemeente Hoogeveen. Deze ervaring bij de gemeente in combinatie met haar leidinggevende kwaliteiten maken haar een passende match met de gemeente Borger-Odoorn.

Unanieme keuze

Burgemeester Jan Seton is blij met de unanieme keuze van de selectiecommissie voor Kim Speekhout. ,,Dit geeft aan dat er breed draagvlak is voor haar komst naar Borger-Odoorn. Met Kim halen wij een secretaris en een directeur in huis met ruime gemeentelijke en managementervaring. Ze is leergierig, creatief en bewaakt de balans tussen stabiliteit en verdere ontwikkeling.”