Landelijk Noodfonds Energie: aanvragen kan tot 1 april

31 januari 2024
Actueel

Aanvragen kan tot 1 april

Huishoudens met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum en een hoge energierekening kunnen, net als vorig jaar, steun aanvragen bij het Landelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds kan gedurende zes maanden een deel van de energierekening betalen. De voorwaarden zijn verruimd waardoor er in vergelijking tot 2023 meer huishoudens in aanmerking komen. Aanvragen is mogelijk tot 1 april. 

Initiatief grote energieleveranciers 

Het Landelijk Noodfonds Energie is een initiatief van de grote energieleveranciers en wordt ondersteund door de landelijke overheid. Het Noodfonds biedt inwoners die daarvoor in aanmerking komen, een lagere energierekening. Huishoudens komen in aanmerking als het gezamenlijke bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (eenpersoons huishouden) of € 4.480,- (meerpersoons huishouden), inclusief vakantiegeld en exclusief toeslagen. En als de energiekosten hoger zijn dan 8 tot 10% van het bruto-inkomen per maand. Het maakt niet uit wie de energieleverancier is. 

Online via Noodfondsenergie

Inwoners kunnen zelf een verlaging van hun energiekosten aanvragen bij het Landelijk Noodfonds Energie. Dat kan alleen online via Noodfondsenergie.nl. Voor het aanvragen heeft u een DigiD, mailadres en mobiel telefoonnummer nodig. Daarbij is de naam en het klantnummer van de energieleverancier nodig en het bedrag dat u de afgelopen maand betaalde aan de energieleverancier.

Hulp bij aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan telefonisch (0800-2009) contact op met ons Sociaal Team. Op werkdagen,  van 08:30 uur tot 12:30 uur.