Lekker doorfietsen via een doorfietsroute?

25 mei 2023
Actueel

De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Provincie Drenthe en het Rijk willen het fietsen meer stimuleren door doorfietsroutes aan te leggen. Hiermee kunnen werkenden en scholieren snel van A naar B. Wij hebben een keuze gemaakt uit de doorfietsroutes tussen Klazienaveen, Emmen, Borger en Coevorden. Tijdens 3 inloopbijeenkomsten kunt u ze bekijken en uw mening geven.

Wat zijn doorfietsroutes precies?

Doorfietsroutes zijn niet zomaar fietspaden. Ze hebben een paar extra’s die fietsen nog aantrekkelijker maakt. Voor alle fietsers, maar vooral voor werkenden en scholieren. Het wegdek is vlak en glad en wordt goed onderhouden. U krijgt vaak voorrang en er zijn weinig verkeerslichten. In de winter worden doorfietsroutes zo snel mogelijk gestrooid. Voor de gemeente Emmen gaat het om de routes tussen de kernen Borger, Emmen, Coevorden en Klazienaveen.

Drie inloopbijeenkomsten

Tijdens 3 inloopbijeenkomsten kunt u vragen stellen aan medewerkers van de gemeenten of uw mening geven. De inloopbijeenkomsten zijn van 16.00 uur tot 20.00 uur. Aanmelden hoeft niet.

  • Dinsdag 30 mei 2023

Dorpshuis De Klink, Rietdekkershof 5 in Nieuw-Dordrecht

  • Woensdag 31 mei 2023

Dorpshuis Exloo, Hoofdstraat 58B in Exloo

  • Woensdag 7 juni 2023

De Spinde, Wettringlaan 1 in Dalen