Nieuwe isolatiesubsidie voor woningeigenaren met smalle beurs

02 april 2024
Actueel

Woningeigenaren met een laag inkomen kunnen vanaf 3 april 2024 een subsidie aanvragen om de woning (beter) te isoleren. Deze subsidie kan maximaal een bedrag van € 2.500 euro zijn. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten en is aan te vragen via de www.snn.nlexterne-link-icoon.   

De voordelen van isolatie

Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen. Het helpt tegen tocht, kou en CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met 10 tot 30%. De isolatiesubsidie is te gebruiken voor verschillende isolatiewerkzaamheden, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten als ze een hiervoor geschikt bedrijf inschakelen. Op natuurvriendelijkisoleren.nlexterne-link-icoon staat een lijst van geschikte bedrijven. Deze bedrijven doen onder andere een ecologisch onderzoek.

Voorwaarden

Een voorwaarde is dat het jaarinkomen van de aanvrager lager is dan € 34.100 euro. Bij de aanvraag moet de aanvrager een ondertekende offerte aanleveren van een bij de Kamer van Koophandel (KVK) geregistreerde aannemer. Deze offerte moet van na 1 november 2023 zijn. De aanvrager moet de werkzaamheden binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie uitvoeren.

Het aanvragen

De isolatiesubsidie is aan te vragen op de website van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN), www.snn.nlexterne-link-icoon. Binnen acht weken wordt de aanvraag beoordeeld.