Nieuwe opvanglocatie voor Oekraïners in Exloo

01 maart 2023
Actueel
Exloo kombord

De gemeente opent een nieuwe opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Exloo. Het gaat om groepsaccommodatie De Parel aan de Valtherweg 37A, die onderdeel uitmaakt van Camping Exloo. Deze locatie biedt ruimte voor ongeveer 25 personen. Naar verwachting zal de opvang begin maart kunnen starten. De Oekraïners die nu nog verblijven in de Fruithof in Klijndijk en Oringer Stee in Odoorn, verhuizen naar de nieuwe locatie in Exloo. Deze opvanglocaties zijn binnenkort niet meer beschikbaar vanwege de start van het toeristenseizoen.

Verlenging crisisnoodopvang

In de boerderij op het terrein van Camping Exloo en in de units achter het gemeentehuis, verblijven momenteel nog vluchtelingen in de crisisnoodopvang. Op verzoek van de staatssecretaris voor asiel en migratie en het COA heeft het college besloten deze opvang te verlengen tot 1 oktober 2023.

Wethouder Bernard Jansen:

"Zolang er nog geen zicht is op een einde van de oorlog in Oekraïne, blijven wij de mogelijkheden onderzoeken voor kleinschalige opvanglocaties voor Oekraïners. Wij zijn blij dat we ook vanuit de samenleving regelmatig opties aangereikt krijgen om kleine groepjes vluchtelingen onder te brengen. Inmiddels hebben we al op diverse locaties in de gemeente een opvanglocatie kunnen inrichten. We verwachten dat we nog zeker tot maart 2024 Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente huisvesting blijven bieden. Daarnaast willen wij ook onze bijdrage blijven leveren aan de crisisnoodopvang. Dat al deze vluchtelingen ook een warm welkom krijgen van de omwonenden van de opvanglocaties, waarderen wij enorm."