Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Seton: waardering voor vluchtelinghulp

11 januari 2023
Actueel
Nieuwjaarsreceptie 2023

Burgemeester Jan Seton prees in zijn nieuwjaarstoespraak de inzet van de vele vrijwilligers die kwalitatief goede opvang van vluchtelingen mogelijk maakten in 2022, en ook nu nog. Hij sprak zijn waardering uit dat er zoveel mensen hulp bieden, op wat voor manier dan ook, dwars door cultuur- en taalverschillen heen. Tijdens zijn toespraak stond Seton niet alleen stil bij de crisis in de asielopvang, maar ook bij de andere grote ontwikkelingen die op dit moment op de maatschappij afkomen.

“Het is een tijd van veel onzekerheden. Over ziektes, over oorlog, over stijgende energielasten en inflatie, over het klimaat. Voor het gevoel hebben we het ene nog niet gehad, of komt het volgende er al weer aan.” De burgemeester sprak zijn vertrouwen uit dat de inwoners van Borger-Odoorn deze ontwikkelingen nuchter en met een hands-on mentaliteit tegemoet zullen treden. “Sta niet te lang stil bij wat er niet goed gaat in de wereld, maar kijk wat je er, samen met anderen, aan kunt doen.”

2023 een jaar vol bijzondere momenten in de gemeente

Verder stond Seton in zijn toespraak stil bij de bijzondere momenten die Borger-Odoorn komend jaar staan te wachten. “2023 wordt in meerdere opzichten een bijzonder jaar. Onze gemeente bestaat 25 jaar. Dit zal gevierd worden vanuit het perspectief van de dorpen, onder het motto ’25 jaar, 25 kernen’. Ook op sportief gebied staat er veel te gebeuren. Met het EK en WK Mennen en Para Mennen en het EK Wielrennen dat de gemeente op 24 september aandoet. Vanaf 15 september zijn wij samen met de gemeente Aa en Hunze 10 dagen lang host city voor de nationale sportweek van het NOC*NSF. Wij kijken ernaar uit!”