Ga naar de inhoud

Alles over zonne-energie voor uw woning

donderdag 11 mei 2017

Op dinsdag 30 mei vindt in het gemeentehuis in Exloo om 19.30 uur een gratis informatieavond plaats over zonne-energie. De gemeente Borger-Odoorn wil samen met het Drents Energieloket zorgen voor meer megawatt zonne-energieopwekking in Drenthe. Daarom loopt ook dit jaar weer de gezamenlijke campagne ‘Zon zoekt Drent’ en is opnieuw budget beschikbaar voor de zonnelening.

Tijdens de informatieavond krijgen woningeigenaren tips over hoe u aan de slag kunt gaan met zonne-energie. U komt erachter hoe geschikt uw dak is voor zonnepanelen en hoort welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn. Op de bedrijvenmarkt adviseren bedrijven u over de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers en informeren zij u graag over nieuwe ontwikkelingen.

De zonnelening

De gemeente en de provincie Drenthe stellen in 2017 voor de laatste keer geld beschikbaar voor de zonnelening aan woningeigenaren, zodat u zonnepanelen of een zonneboiler kunt aanschaffen. In 2017 is er voor Borger-Odoorn een bedrag beschikbaar van 164.288,- euro. U kunt tegen een lage rente maximaal 7.500 euro lenen. De zonnelening wordt tijdens de avond nader toegelicht.

Drents Energieloket

Het Drents Energieloket is een samenwerkingsverband van 18 partners waaronder alle Drentse gemeenten. Op www.drentsenergieloket.nl kunt u terecht met vragen over het energiezuiniger maken van uw woning. Welke stappen kunt u nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor? Het Drents Energieloket voorziet u van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 30 mei is een adviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden. Meer informatie vindt u ook op www.drentsenergieloket.nl.

www.zonzoektdrent.nl