Ga naar de inhoud

Proef besparen met de VoorzieningenWijzer in Borger-Odoorn

donderdag 18 mei 2017

100 huishoudens in de gemeente Borger-Odoorn kunnen in mei en juni meedoen aan een proef met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een applicatie die helpt om te kijken of inwoners optimaal gebruik maken van inkomensregelingen en of ze kunnen besparen op hun energielasten en ziektekostenverzekering. De verwachting is dat een gemiddelde besparing van
€ 600 haalbaar is. 

Proef voor 100 huishoudens

Huishoudens uit de dorpen Borger en Nieuw-Buinen hebben informatie over De VoorzieningenWijzer ontvangen. GeĂ¯nteresseerden die graag mee willen doen aan de proef kunnen zich zelf aanmelden. Is er dan nog plek in de proef, waar 100 huishoudens aan mee kunnen doen, dan worden de huishoudens die zich niet hebben aangemeld alsnog telefonisch benaderd. 

Bezoek aan huis

Mensen die meedoen krijgen bezoek aan huis van een expert van De VoorzieningenWijzer. Samen gaan ze kijken of er besparingen mogelijk zijn en zo ja waar. Daarbij wordt gekeken naar mogelijke aftrekposten voor de inkomstenbelasting en of iemand in aanmerking komt voor zorgtoeslag of huurtoeslag. Ook wordt gekeken naar gemeentelijke inkomens ondersteunende regelingen en of de zorgverzekering en het energiecontract voordeliger kunnen. 

Samenwerking

De proef in Borger-Odoorn is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Borger-Odoorn en de woningcorporaties Lefier en Woonservice. Zij vinden het belangrijk dat huishoudens die het financieel wat lastiger hebben optimaal gebruik maken van regelingen en voorzieningen die er zijn.