Ga naar de inhoud

Wmo-cliënten Borger-Odoorn positief over ondersteuning

vrijdag 2 juni 2017

Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn die gebruikmaken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn grotendeels positief over de hulp die ze krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 400 Wmo-cliënten. Met het onderzoek wil de gemeente de wensen en behoeften van cliënten in kaart brengen, en legt Borger-Odoorn verantwoording af aan de Rijksoverheid.

De meeste ondervraagden zijn positief over de kwaliteit van de ondersteuning in 2016. Zo vindt 87 procent van de cliënten dat deze goed past bij hun hulpvraag en ervaren zij de kwaliteit van ondersteuning als goed.

Aanpak

Wethouder Frits Alberts is tevreden. "De overgang van de AWBZ naar de Wmo in 2015 was een flinke klus. Het onderzoek over 2015 liet al zien dat onze aanpak aansloeg. Dat Wmo-cliënten in 2016 nog positiever zijn over hoe het nu gaat, is voor ons een steun in de rug. Dat willen we natuurlijk vasthouden en waar mogelijk verbeteren."

Publicatie resultaten

Het zogenaamde cliëntervaringsonderzoek is uitgevoerd door CMO Stamm. De volledige resultaten worden op 1 juli gepresenteerd op de website van CMO Stamm, in de vorm van een factsheet. Ook worden de gegevens voor Borger-Odoorn gepubliceerd op www.waarstaatjegemeente.nl, een website met statistieken van Nederlandse gemeenten.