Ga naar de inhoud

Carbidschieten op oudejaarsdag: onder voorwaarden

zaterdag 25 november 2017

Rond de jaarwisseling wordt traditioneel carbid geschoten. In principe is dat verboden, maar de gemeente wil deze traditie graag in stand houden. Daar stellen we wel een paar voorwaarden aan.  

Van 13.00 tot 2.00 uur

Carbidschieten is alleen toegestaan op oudejaarsdag van 13.00 uur tot 2.00 uur ’s nachts. Omdat oudejaarsdag dit jaar op een zondag valt, vragen we nadrukkelijk om niet eerder dan 13.00 uur te starten. Op die manier houden we zoveel mogelijk rekening met elkaar.  

Melding

Met het oog op de openbare orde en veiligheid willen we vooraf graag weten waar u carbid schiet. Hiervoor doet u vóór 3 december een melding bij burgemeester en wethouders. Dit kan via e-mail (gemeente@borger-odoorn.nl) of per post (postbus 3, 7875 ZG, Exloo). De melding bestaat uit uw naam en adresgegevens, plus de locatie waar u carbid wilt schieten. Is uw melding de afgelopen drie aaneengesloten jaren voor dezelfde locatie goedgekeurd door de gemeente en hebt u voldaan aan de voorwaarden? Dan hoeft u geen melding te doen. 

Voorwaarden

De voorwaarden voor carbidschieten in de gemeente Borger-Odoorn kunt u vinden in artikel 2:73a van de Algemene plaatselijke verordening (Apv). Kijk daarvoor op www.borger-odoorn.nl/verordeningen.