Ga naar de inhoud

Uitnodiging Inloopbijeenkomst straatverlichting

maandag 7 mei 2018

Wil u meepraten over de straatverlichting buitengebied Buinerveen, Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Drouwenerveen, Bronnegerveen, Bronneger, Buinen, Drouwen en Borger?  

De verlichting langs de wegen buiten de bebouwde kom is op een aantal plaatsen sterk verouderd. Daarom vervangt de gemeente in fases de verouderde verlichting en komen er nieuwe energiezuinige lampen. We kiezen ervoor om op rustige plekken minder straatverlichting te plaatsen. Dat levert een mooie besparing op en is beter voor het milieu. In voorgaande jaren zijn al twee fasen uitgevoerd, dit betrof de zuidelijke helft van de gemeente. De derde fase is nu in voorbereiding 

Uitnodiging inloopbijeenkomst dinsdag 8 mei

Inmiddels zijn er twee informatiebijeenkomsten geweest over deze derde fase. De informatie uit deze bijeenkomsten hebben wij zo veel mogelijk verwerkt in de tekeningen. Voordat we het plan definitief vaststellen, willen we graag nog éénmaal de plannen met u bekijken en bespreken. Daarom nodigen we u van harte uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdag 8 mei tussen 19.00 en 20.30 uur in Verenigingsgebouw Het Tussendiep, Kerklaan 2 in Nieuw Buinen. Wij laten dan graag de tekeningen zien en praten er met u over door.

Voor wie?

De gebieden waar we de verlichting gaan aanpassen zijn: het buitengebied van Buinerveen, Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Drouwenerveen, Bronnegerveen, Bronneger, Buinen, Drouwen en Borger. U kunt dit zien in het lichte gedeelte van de plattegrond. Deze inwonersavond is dan ook vooral interessant voor inwoners uit dit gebied.

En na de bijeenkomst?

Na de informatieavond bekijkt de gemeente wat de opbrengst is. Daarna gaan we over tot het vaststellen van het plan en in het najaar van 2018 gaan we met het plan aan de slag. Dan beginnen we met de uitvoering.