Ga naar de inhoud

Drenthe wint award 'European Community of Sport 2019'

woensdag 5 december 2018

Borger-Odoorn heeft als één van de 12 Drentse gemeenten samen met de provincie Drenthe in Brussel de titel ‘European Community of Sport 2019’ontvangen. Drenthe is daarmee de sportprovincie van Nederland. Het belang van sport en bewegen voor de inwoners van Borger-Odoorn onderschrijft ook wethouder Niek Wind: ,,Samen met andere gemeenten en de provincie Drenthe gaan we aankomend jaar aan de slag voor een nog beter sportklimaat."

Gedeputeerde Henk Jumelet en voorzitter VDG Roger de Groot namen de prijs namens de Provincie en alle Drentse gemeenten trots in ontvangst. De titel wordt opgedragen aan alle sporters, sportverenigingen en- vrijwilligers.

ACES Europe is de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie. Ieder jaar worden een sporthoofdstad, sportsteden en sportregio’s gekozen. Half september van dit jaar waren de leden van het ACES Europe comité 3 dagen te gast in Drenthe als sportregio. In hun oordeel geven zij aan dat zij in Drenthe een voorbeeld zien van hoe sport en bewegen ingezet kan worden binnen de maatschappij. Foto: MJ de Jong