Ga naar de inhoud

Fietspad Zuiderdiep Tweede Exloërmond

woensdag 10 oktober 2018

Woensdag 10 oktober starten we met de verbetering van het fietspad langs het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond, tussen de Exloërkijl-zuid en de Drentse Mondenweg.

 

Wat gaan er precies gebeuren?

Aan beide kanten van het fietspad gaan we enkele bomen weghalen. Daarna breken we het bestaande fietspad op en komt er een nieuw fietspad van beton. Na uitharding van het beton bestraten we de inritten opnieuw. Ook de bermen werken we opnieuw af. Het duurt tot eind november.

 

Fietsers worden omgeleid

Tijdens het werk is het fietspad niet te gebruiken. Fietsers leiden we zoveel mogelijk om via het Noorderdiep. Tussen de Kerklaan en de Drentse Mondenweg is dit niet mogelijk; hier moeten fietsers gebruik maken van de rijbaan. Tijdens de werkzaamheden mag je hier maximaal 30 km/uur rijden met de auto.

 

Bewoners en perceelgebruikers langs het Zuiderdiep.

Tijdens de uitharding van het fietspad worden de woningen en percelen aan de fietspadzijde bereikbaar gemaakt via bruggen. Toch kan het zijn dat u last heeft van de werkzaamheden. Daarvoor vragen wij uw begrip.

 

Vragen

Vragen over het weghalen van bomen kunt u stellen aan de heer Hildo Vogelzang van de gemeente via het telefoonnummer 14 0591. Vragen over het fietspad kunt u stellen aan de heer Marcel Bolk van de firma Hemmen, bereikbaar op telefoonnummer 06-23523173.